Anàlisi lexicomètric

La primera entrada d’aquest blog va dedicada a una de les activitats proposades a l’aula: l’anàlisi lexicomètric.

La meva activitat l’he basada en l’anàlisi de les 25 primeres entrades de text (que són totes menys les número 7, 8 i la 22, no comptant les que van a partir de la 26 per endarrerides) del blog anarquista http://grupoamoryrabia.blogspot.com.es/ . He de dir que en realitat l’anàlisi ha deixat pocs posts per tractar, corresponen quasi a la totalitat del blog.

Aquí us deixo els resultats:

– Post 1:

Entrada 1

Entrada 1

– Post 2, titolat «La anarquía y el desorden»:

lexicometric1

– Post 3, titolat «VALENCIA: [Iniciativa Dàhlia | Mislata] Presentació dels llibres “Como la no violencia protege al estado” i “Guerra social, tensión antisocial”.

lexicometric2

– Post 4:
Entrada 4

– Post 5 :

Post 5

Post 5

– Post 6:

Post 6

Post 6

– Post 9:

Post 9

Post 9

– Post 10:

Post 10

Post 10

– Post 11:

Post 11

Post 11

– Post 12:

Post 12

Post 12

– Post 13:

Post 13

Post 13

– Post 14:

Post 14

Post 14

– Post 15:

Post 15

Post 15

– Post 16:

Post 16

Post 16

– Post 17:

Post 17

Post 17

– Post 18:

Post 18

Post 18

– Post 19:

Post 19

Post 19

– Post 20:

Post 20

Post 20

– Post 21:

Post 21

Post 21

– post 23:

Post 23

Post 23

– Post 24:

Post 24

Post 24

– Post 25:

Post 25

Post 25

He seleccionat les primeres paraules que apareixen a la versió per ordre de freqüència i de més a menys, manllevant la primera desena de paraules, que correspon a articles comuns, sobretot. Les paraules que apareixien tot seguit – les de les imatges-, curiosament corresponen a les paraules clau que caracteritzen, en certa manera, el discurs anarquista o antiautoritari.
Si agafem la primera paraula de cadascun dels qadres extrets, tenim, per ordre, el següent: blog, estado, libertad, APDHA, Gotera, Estado, CNT, obreros, anarquista, libertad, anarquista, gente, cine, anarquía, colectivo, CNT, chico, infiltrado, iaioflautas, derecha, hombre.
Així que, com podem observar, les principals paraules extretes del llenguatge antiautoritari o anarquista corresponen tant als valors que els individus que professen aquesta visió consideren que són els seus valors més elevats, com als termes que ells consideren més pejoratius o que cal combatre. El que vull dir és que podem trobar des d’anhels llibertaris com «anarquia», «llibertat» o «col·lectiu», fins al blan de totes les seves crítiques , l'»Estat», o la «dreta».

4 comentarios en “Anàlisi lexicomètric

  1. Marc, l’anàlisi per separat dels articles permet comparacions entre ells; és interessant, però demana si és correcte, diria que es té que fer l’anàlisi de tot el blog…

    Salut,

  2. Hola Marc,
    Jo també afegiria que, potser, hauries d’haver eliminat les paraules anomenades «soroll», és a dir, paraules com articles, preposicions, conjunccions, etc. («al», «lo», «con»…) que no aporten cap informació rellevant sobre el tipus de llenguatge emprat al bloc. Bé, aquesta és la meva opinió.
    Salut!

Deja un comentario